Foreningen

De kulturhistoriske værdier er stadig truet i Lyngby-Taarbæk

Det er ikke nogen selvfølge, at de kulturhistoriske værdier  bliver bevaret for eftertiden. Lyngby-Taarbæk undergår dramatiske forandringer i disse år, og store kulturværdier går stadig tabt. 


I de seneste år har vi set en række eksempler på, at bevaringsværdige bygninger med høj bevaringsværdi enten bliver nedrevet eller ombygget, og det har både store kulturhistoriske og miljømæssige omkostninger. Der er også for meget, der  bliver bygget eller ombygget uden tilstrækkelig viden, omhu og arkitektonisk fornemmelse. Traditionelle materialer og metoder erstattes ofte med løsninger, der er langt mindre smukke, og som viser sig både dyrere og dårligere på lang sigt.

Lundtofte Skolestræde 9 er en kommunalt ejet beboelsesbygning. Den er desværre ikke klassificeret som bevaringsværdig, og kommunen mener, at den fortsat bør have FBB-karateren 4. Den trænger gevaldigt til vedligeholdelse, og hvis stråtaget ikke snart bliver fornyet og det indvendige moderniseret til nutidig standard, vil bygningen falde sammen til stor skade for miljøet i det gamle Lundtofte. Det skulle helst ikke gå, som det gik med Østergård, Lundtoftegårdsvej 127.

Dyrehavegårdsvej 26 blev revet ned

Dyrehavegårdsvej 26, hvor der er nu opført dette betydeligt større hus, placeret frem mod vejen. Selvom huset i sin proportionering tager hensyn til omgivelserne, så mangler det den charme, som det tidligere sommerhuslignende gæstehus havde.